Vecinii - rai dar buni

Vecinii sunt buni, mai ales daca -s mai mult plecati de acasa, de asemenea sunt buni vecinii de strada (cat mai departe de casa ta) sau de vis-a vis. Cunosc zeci de oameni certati cu vecinul de langa casa, cred ca peste 50% merg la judecata pentru o jumatate de cm de pamant, sau pentru invadarea proprietatii sau pentru o mana de iarba mancata de o vaca necivilizata sau cine stie pentru mai ce.
La bloc am inteles ca vecinul bate in teava sau arunca cu apa pe copii din fata blocului. La curte e mai  usor...mai ales daca vecinul e femeie, are peste 70 de ani si confunda sticla de apa plata cu cea de vodca...ea se urca pe casa si-ti spune tipand sa termini cu galagia caci e batrana si usor deshidratata. LA curte cel putin unul din vecini e jegos, are sobolani si nu-si face contract cu societatea de gunoi, asa ca-i da foc sambata cand tu iti intinzi rufele date bine cu balsam si tot el e nemultumit.
Apa din poarta vine tot timpul de la vecinul si cu siguranta atunci cand iti culci copilul el va porni bormasina, pickamerul sau va bate trei cuie de proba intr-un perete. La tara e si mai si ...vecinul isi pune porcul langa fantana ta, se vaita ca -i intra gaina, gasca, vaca in batatura sau ca ai un caine care-i latra mereu vizitatorii, iar daca ciresul, marul sau corcodusul e pe hotar sau se apleaca pe partea lui e mare scandal. Intotdeauna e mai usor sa vezi greselile lui...nu si-a sapat gradina, nu-si strange gunoiul, se cearta pana la 2 noaptea sau cazul meu de noaptea trecuta...vecina si-a luat un cocos cu pretentii de cantaret live si abilitati de cantat non -stop cu pauze de maxim 5 minute.
Mai sunt vecini  ce-si fac case cu terase mari sa te poata privi in tihna toata ziua sau cel putin cand isi bea cafeaua, el linistit tu nu. 
Iar daca vecinul e printre cei ma buni si are mai de toate vrei sa ai si tu mai mult ca el.
Vecini........in fiecare an aud de o cearta intre vecini, unele chiar picante verbal altele cu inarmari ca la 1907. 
Si stiu oameni ce si-au facut case mai la margine de oras fara vecini...si plang lipsa lor..e plictiseala mare fara vecini ...ne-am rutina si n-am avea limite. Pentru asta sunt vecinii pentru a ne tintui limite de genul ,, da muzica mai incet! , fa copilul sa taca! , iar mai inundat, fi mai atent cu apa aia! , lasa bormasina in pace la 8 dimineata!, etc.,,
Unii vecini profita, daca ti-ai facut casa langa a lui si  iti cere mereu bani de reparatii sau zugraveli, altii vor gard frumos dar gratis si tot asa.
Nu stiu cum dar noi avem trei vecini: unul bun care te ajuta cu orice ai nevoie si cu care poti comunica dar care acum a plecat din tara, una rea care abia asteapta sa se urce pe casa pentru o cantare si pe care o potolesti cel mai bine cu o reclamatie la politie si altul rau si bun care te ajuta cu orice chiar si cu ce nu-ti trebuie dar care porneste bormasina la 8 si o mai opreste la 18.
Ce sa spun vecini...iar eu vecina lor.......Acum ma duc sa vad deschiderea jocurilor olimpice de la Londra...tocmai a aparut Mr. Bean. Oare cum ar fi sa-l ai pe Mr Bean vecin? Mai mult ca sigur ti-ai face o terasa cu vedere totala la el in curte.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie