Mascatii 2020

 Covid 2019 este clar palma peste fata pe care omenirea o merita....din pacate a venit putin prea tarziu ca sa ne putem trezi .... acest virus ne arata starea de fapt in care ne aflam ... indiferenta, incapacitatea si egoismul.

Constatarea zilei de azi este ca prin desi prin luna Mai oamenii din autobuz nu purtau masca si chiar se uitau ciudat la purtatorul de masca, in August 2020 peste 80% din pasageri folosesc masca.

Masca chirurgicala insa este folosita cel mai des ca accesoriu de cot...sau se baga in buzunar peste monede, brichete si maruntisuri...apoi se refoloseste la nesfarsit....de ce fac oamenii asta...desi e foarte periculos ca masca sa fie infectata?!

Pentru ca populatia Romaniei este saraca...nu ca-n Africa dar pe aproape. O cutie cu 50 de masti contrafactute... nechirurgicale dar seamana....majoritatea cu elasticul deja rupt-  costa in jur de 100 ron... o masca refolosibila din material costa cca 5 ron , o paine costa 1,2 ron, mama mea are pensie 1000 de ron dupa o viata de munca. ( Mama mea e un caz fericit al societatii).

Daca in Septembrie s-ar incepe scoala si copiii mei ar trebui sa poarte masca, calculele ar fi cam asa: (2 copii+ 2 adulti) x min 2 masti pe zi = 30 ron x 5 zile/ saptamana = 150 ron /saptamana doar mastile....fara dezinfectant, fara pachetel, fara pantofi si elastice de par....stiti cat este alocatia unui copil in anul 2020 in Romania??? alocatia lunara. Lunar un copil primeste 150 ron...si asta de vreo cativa ani... pana acum vreo doi ani alocatia era vreo 50 ron.

2 parinti activisti in campul muncii trebuie sa plateasca si rechizite, manuale ...etc. Sa plece la 7 de acasa sa ajunga la 7 seara si sa se ocupe de educatia copiilor...usor nu-i asa?!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie