#Fals tratat de manipulare - #Ana Blandiana
Cartea asta a venit spre mine fix in saptamana premergatoare unur alegeri de cosmar in Romania.
Sigur, una din tabere a fost manipulata in cel mai mizerabil fel, ramane ca timpul sa dovedeasca cine si cum a avut dreptate. Recunosc ca pe mine m-a luat frica de a nu repeta istoria dictaturii si a nazismului, am fost socata sa aflu ca aproape de jumatate din votanti nu au recunoscut semnele.
Lasand aceasta istorie recenta deoparte , pot spune ca aceasta carte a Anei Blandiana mi-a depasit cu muuult asteptarile, in plus recunosc ca e foarte posibil ca dintr-o ignoranta totala sa o fi confundat in cateva replici post revolutionare cu Doina Cornea.
Povestile copilariei, ale manipularii la care a fost victima desi din punctul meu de vedere a fost una dintre cele mai conectate persoane la adevar.
Adevarul pe care il negam cu totii, securistii care au pus monopol pe tot ce a avut tara asta, sistemul corupt si nemercinia care s-a intamplat dupa revoutie, condusa de Domnul Iliescu, un om despre care vom afla mai multe, putin mai tarziu caci se pare ca lui Dumnezeu ii e teama de tradatori.
Cartea contine mici delicii, o autobiografie asa cum imi place mie ( cone nu stie sunt fan autobiografii) si sunt foarte norocoasa ca in loc de vreun manual cu definitii si indrumari am gasit o comoara.
In alta ordine de idei mi-am dat seama ca scriitorii sunt si ei oameni cu griji, necazuri si de multe ori greutati si mai ales sper sa am scuze dna autoare ( care cu siguranta nu va citi vreodata randurile mele), o autobiografie nu trebuie sa aiba o cronologie si o ordine, caci de cate ori am incercat sa-mi scriu cartea dezordinea si sariturile de la o idee la alta m-au descurajat.
Daca vreti sa aflati un adevar istoric al unei Romanii comuniste si post comuniste, despre cenzura, bete-n roate, calatorie spre Anglia cu viza acceptata insa viza de Romania vine cu doua-trei ore inainte de zbor, ineptii si rautati. Manipulari si minciuni intr-o politica mizerabila va recomand din suflet aceasta carte easy to read.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Comment or no comment?