#MUSAI LIST - OCTAVIAN PANTIS - #TO DO LIST
O carte care nu mi-a adus mai nimic nou, pe alocuri utopica tinand cont de conducerile comuniste din Romania,
Mi s-a confirmat ca sunt platita mai mult in timp decat in bani,
Ca si organizare a modului de lucru utilizez deja de 20 de ani cam toate strategiile de organizare (mail, prioritati, mod de lucru) fara sa le fi citit undeva, am facut totul si fac in mode natural - nu, nu ma laud caci degeaba am eficienta daca nu cunosc pe cine trebuie si daca de 20 de ani imi demonstrez eficienta doar pentru a fi exploatata.
Mi-a placut partea in care mi se spune ca daca ma intrerup din ceea ce fac pentru a ajuta un coleg, desi nu-mi face placere, iar la final mai si adaug ,,cu placere" e ca si cum l-as invita pe viitor sa apeleze la mine..asa ca sa-i fac eu treaba, tot e gratis, nu? O faceam mult inainte, m-am dezis in ultima vreme de acest comportament daunator.
Un lucru nu prea -l pot realiza, curatenia pe birou .
Daca esti la inceput de drum si lucrezi ntr-o corporatie ai putea gasi sfaturi utile in aceasta carte.
Musai list asta e un fel de TO do list - dar cu ce am ramas in cele din urma e faptul ca trebuie sa existe o lista si de TO NOT DO - CE NU E MUSAI DE FACUT - bine de stiut.
Desi mental am o lista a prioritizarilor in capul meu dupa ce am citit cartea mi-am format un acronim pe cele 4 taskuri principale pe care lucrez in paralel si fac tot posibilul sa ma incadrez in ele; astel fiecare zi are 4 pagini cu cele 4 taskuri :)
Idei importante din cartea Musai List
- Gestionarea timpului “înseamnă să te poți bucura de fiecare zi, să trăiești în prezent fiecare experiență, nefiind îngrijorat de diferitele situații pe care viitorul ți le-ar putea aduce în față”
- Nu îți pune timpul de relaxare și refacere pe ultimul loc – “scopul nostru poate că n-ar trebui să fie să tragem tare pentru ca apoi să ne retragem pe dreapta la o anumită vârstă, înaintea celei normale de pensionare, ci să ne luăm vacanţe mult mai frecvent”
- Este esențial să alegi cât mai repede ce îți dorești de la munca ta: vrei un serviciu, vrei o carieră sau vrei o vocaţie? Oricare ar fi, alege cât mai repede. Pentru că și comportamentele tale ar trebui să le decizi în funcție de alegerea precedentă.
- To do list: este important să ai unul singur. Nu 5 liste cu sarcini, plus agendă, plus bilețele post-it pe birou. Orice formă de organizare ai avea, este important să fie centrată în jurul unui to do list.
- Importanța obiceiurilor și a rutinelor – pentru a ne asigura că ajungem unde vrem să ajungem, crearea unor obiceiuri în acest sens ne simplifică mult viața. Uită-te la lucruri precum modul în care îți începi ziua, cum reacționezi în anumite situații, cum te asiguri că acorzi importanță sănătății, familiei sau la ce contează pentru tine. Și încearcă să adaugi mici rutine, obiceiuri care să te ajute să obții ce vrei în mod (semi)automat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Comment or no comment?