Iarna 2012 in Tara nemultimilor nemultumite

Mda..dupa ce ca omu mereu nemultumit ne vaitam de oiarna fara fulg de zapada sfarsitul lunii ianuarie ne-a adus zapada cu varf si indesat...iar nemultumiti..prea multa domle...exagerat de multa. Prea multe de comentat pe subiectul asta...cine da la zapada, cine dezapezeste strazile, cum au ramas atatea sate de oameni blocate, cum a blocat zapada casele, cum au ramas oamenii fara mancare.....avem o tara batrana ..cu istorie..si in tara asta batrana au mai ramas la sat decat batranii. Batrani, bolnav cu pensii mici si ajutoare sociale, putini tineri si aia de obicei gravizi cu cel de-al optulea sau al doispelea copil..desi muncitori cu ziua..vai de noi!!! Si in timp ce copii si nepotii se fotografiaza pe plaji exotice, prin munti alpini, pe stadioane marete, cu ceasuri vestite sau poduri originale..satele sunt inzapezite pana peste cap.  Desi suntem nemultumiti de primar, de dezapezitori, de pensii, de nivelul de trai, de ,,nimeni nu ne-ajuta,, uitam ca nu mai traim in comunism, uitam ca fiecare e pentru el si ca fiecare se ajuta el insusi ...si cu toate astea oamenii devin solidari cu cei batrani ramasi solitari, fara dinti, fara malai si care si-au trimis juma de porc in forma de sarmale prin spania sau italia la fii si nepoti. Si ce sa fac eu, cine i-a pus?
Suntem saraci, amarati ..dar nu suntem prosti de-a binelea...stim ca daca-lvedem pe Becali nu-i spunem:        ,, Buna ziua,, ci ,,da si mie bre ceva,, iar daca nu ne da ..nici marea nu-l mai spala. Suntem saraci dar nu ne gandim nicio clipa ca intr-o camera de paianta 12 copii nu vor fi nicicand fericiti impartind toti o coaja de paine. Stiu ca m-am gandit si razgandit vreo 3 ani de zile inainte de a lua decizia de a mai avea un copil si asta pentru ca aveam impresia ca nu le voi putea oferi tot ce le trebuie...si poate ca daca n-ar fi fost Alex asa cum este nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca imi permit mai mult de un copil...iar altii fac opt....nu-i judec ci doar incerc sa le inteleg mentalitatea...momentan sunt de parere ca aceasta nu exista. Poate chiar copii astia peste 20 de ani vor dezapezi casele si vor ajuta societatea ...si poate nu vor traisi ei din ajutor social si alocatiile copiilor lor.... Zapada e palma peste fata pe care ne- o da iarna, gerul va fi ca un pumn in dinti iar lovitura de gratie ne-o va da primavara...e...asta e...totusi vara e prea cald...ce bine de cei plecati din tara tuturor nemultumirilor.
Pai de ce? Pai uite: Stefan cel mare era prea scund si afemeiat, Vlad Tepes prea crud, Regele Mihai un print cam las la vremea respectiva...prea tanar poate pentru decizii majore; Antonescu prea crud, Brancoveanu prea credincios, Ceausescu cam prostanac si tinut sub papuc, Iliescu cam comunist, Basescu e cam chior si ne cam ia in ras. Iernile prea grele, incalzirea prea scumpa si periculoasa, casa vecinului e intotdeauna mai frumoasa si parca si copilul lui e mai destept, strada prea ingusta, pestii au prea multe oase, doctorii spagari, caii prea salbatici, cainii prea vagabonzi, granitele cand prea inchise cand prea deschise, saracia prea mare, locuri de munca putine si prost platite, tramvaiele si autobuzele prea pline, capitala prea aglomerata, padurile prea murdare, scolile prea daramate, profesorii prea dezinteresati, produsele prea scumpe, Tva-ul prea mare, cosurile in supermarketuri prea pline, cozile la casa prea mari, parcarea la mall prea neincapatoare, parlamentarii prea lenesi, primarii prea dezinteresati, etnia prea prezenta, biletul RATB prea scump, manifestantii prea putini, stresul prea mare, tineretul prea galagios si needucat, batranii prea plimbareti la ore de varf, gravidele prea cu pretentii, bebelusii prea galagiosi, copii nerespectuosi.La mare la noi e mai scump, la predeal pe partie e si prea aglomerat si prea scump. Trenurile circula prost, biletul e scump, locul prea ingust,wc-ul prea murdar. Vanzatorul din magazin daca te intreaba ce vrei si tu te uiti inca prin rafturi ..e prea insistent, daca nu te intreaba nimic e prea nesimtit. Televizorul e intotdeauna prea mic si nici imaginea nu e asa clara dar parca nici 3D nu ne place. La bloc e prea inghesuit, la casa e permanent treaba de facut si mereu e mizerie..mai ales toamna cu frunzele ei. La strand apa e prea murdara, la mare e prea multa lume pe plaja si oricum in august e prea scump. Avem prea putine zile legale libere. Avem alocatii prea mici. Salarii indecente.
Mai sunt multe in nemultumiri in tara nemultumirilor ..si unele pe buna dreptate...mai ales cand faci doua facultati si ajungi sa fi platit cu salariul minim pe economie cu contract de munca part-time, mai ales cand cotizezi la stat ani de zile din salariu si cand te duci sa-ti faci o analiza ca te simti rau ti se spune ca nu esti asigurat, mai ales cand vrei sa te plimbi cu copilul in parc si pe o raza de un kilometru nu gasesti un parc decent doar in perioada alegerilor, mai ales cand intretinerea te costa mai mult decat castigi, mai ales cand cel ce ia ajutor social sparge seminte in fata blocului sau sta in carciuma toata  ziua in timp ce tu  iti ingropi viata la serviciu pe un salariu de nimic, mai ales ca n-ai acel ceva si tu sa pleci din tara ...si oricum nu ti-ai putea permite luxul decat daca ai strange ban pe ban un an sau doi. Dar toate astea sunt vorbe...vorbele unui om fara fapte ..si asta suntem noi ..niste nemultumiti in tara nemultumirilor care oricum n-ar avea ce sa faca ...sa schimbe sistemul? viata? istoria? destinul? sa se nasca in alta parte? sa o ia de la inceput ? sau doar sa fie multumit ca n-are chiar asa multe nemultumiri si sa fie domle sanatos caci asta conteaza.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie