miercuri, 30 mai 2018

Natura Bucuresti 20 18 Armaghedon

Au inflorit salcamii dar nici nu mi-am dat seama cand floarea lor s-a vestejit, abia daca le-am simtit mireasma alergand prin viata ca o nebuna. N-am mancat nici anul acesta macar o floricica din aceea pe care o savuram in copilarie..si mmmm...gogisile cu flori de salcam....un vis.
S-au copt dudele, fructele acelea pe care copiii nostrii nu le-au gustat macar o data, fructele ce cresteau in pomul vecinului de la tara in care stateai jumatate de zi pana cand te tragea burta in jos. Acum te uiti atent sa nu calci pe ele ca sa nu murdaresti mocheta de la birou sau covorasul masinii si daca-s d-alea negre tre sa ocolesti cat de tare poti caci daca-ti cade una pe camasa alba ..ai compromis ziua, plus banii investiti in imagine se duc pe apa sambetei...ptiu Doamnne fereste!

Si simt in nari parfumul teiului, incerc sa-l adulmec dar deja am inceput sa am alergie si ma mananca nasul...o fi de la tei  ?!!tre sa fug repede la farmacie !!!!! Aaa si sa te fereasca Dumnezeu sa gasesti loc de parcare sub un tei...e un fel de buba neagra pentru masini...si daca totusi se intampla asta, roaga-te sa nu adie vantul sau si mai rau ...sa ploua, Doamne fereste!!! si sa nu ploua nici dupa ce ti-ai spalat masina..roagat-te intens pentru asta ca si cum Ploaia si Armaghedonul ar fi echivalente.

Ne robotizam incet, incet si suntem atat de prosti incant nici nu ne dam seama.

Celor care stiu sa se bucure inca de minunatiile naturii intr-un oras imbacsit de praf, viteza si mizerii...intr-o tara in care ti se amaneteaza viitorul, pentru voi si doar pentru voi hortensiile stau sa izbucneasca in floare printre garduri si trandafirii va zambesc din gradina. Doar de la voi teiul are speranta ca veti bea un ceai aromat din florile lui culese de mana voastra ci nu selectate pe categorii intr-un plafar de fite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fi un mic comentator AICI

Povestea mea - Michelle Obama

 E prea mult spus : recenzie...e mai mult o invitatie. Am spus-o si ma repet nu-mi plac cartile laudate si nici filmele din categoria asta, ...