Jurnalul Annei Frank

 O carte pe care am tot ocolit-o un timp pentru ca stiam ca ma va sfasia emotional...dar a venit si ziua ei...trei zile a stat nedeschisa la capul patului meu.
Bookster

Cartea asta m-a dat peste cap, este de fapt jurnalul unei fetite intr 12-14 ani, timp de doi ani sta ascunsa impreuna cu familia ei plus o alta familie si un alt om ( dentist de meserie),  in anexa unei fabrici si traiesc cu frica de a nu fi prinsi. Singura lor vina fiind faptul ca sunt evrei.

Copila asta scrie atat de frumos, de real si de ..nu stiu cum.. problemele ei de zi cu zi, povestea unei indragosteli de preadolescnet, conflictele cu maica-sa, dragul de tata, certurile si impacarile cu sora -sa, schimbarile petrecute in corpul unei fete ce se transforma in femeie, curiozitatile sexuale, dorinta de viata si multe altele,  toate construite atat de fumos si de dulce ca nu-ti vine sa lasi cartea din mana, Jurnalul este scris in sistem ,,scrisori" catre Kitty prietena ei imaginara.

Scriitor mai bun ca Anna Frank nu mi-a fost dat sa citesc, din pacate povestea copilei, ca a tuturor evreilor de acum 70 de ani este o poveste extrem de trista dar care nu mai apare in jurnal caci jurnalul este intrerupt de un denunt.

Si totusi ma intreb daca razboiul asta impotriva evreilor n-a fost unul de ordin religios caci daca un copil de 12 ani gandea asa..nu-mi pot imagina cum gandea un adult. Problema e ca acest popor n-a avut popor caci altfel, uniti ...istoria si evolutia omenirii ar fi fost alta.

Nu vreau sa povestesc cartea, vreau sa vi-o recomand caci e o aventura si o operatie pe creier ( cum numesc eu cartile astea buuum)

O recomand cu atata caldura incat cred cu tarie ca ar trebui sa fie o carte obligatorie in sistemul de invatamant liceal in toata lumea.


 Si filmul il recomand..dar dupa ce cititi cartea.
Pe youtube gasiti si varianta subtitrata in lb romana.



https://www.youtube.com/watch?v=c25oZQrnXwc&t=6449s

Comentarii

  1. Am cam ocolit-o si eu, suspicios la reclama care i se facea. Daca zici ca e asa buna, o pun pe lista. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu vei regreta ... e o poveste adevarata din pacate, traita fix la varsta la care vrei sa explorezi, sa vezi, sa stii

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comment or no comment?

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie