Povestea vietii mele - Regina Maria

„Există un singur bărbat cu mână de fier în România, iar acela este Regina Maria“, spunea contele francez Charles de Sainte-Aulaire.

 Si asa este , unicul conducator adevarat si cu ...coxxx al Romaniei a fost femeie si o femeie pe care istoria nu o va mai repeta. 
De curand am reusit sa termin volumul trei din aceasta poveste minunata de istorie a romanilor.
O poveste scrisa chiar de cel mai mare om al Romaniei, cel mai influent ,cel mai darnic si empatic om pe care l-am cunoscut cu ajutorul cuvintelor sale. ( stiu ca pare siropos, dar asta simt)
N-am stiut nimic despre aceasta minunata Regina a Romaniei prea mult timp, insa de vreo doi ani tot aflu lucruri, incet - incet la distanta de veacuri o admir din ce in ce mai mult pe aceasta Regina a tuturor romanilor.
Mi-a luat peste un an sa sfarsesc acest ultim volum ...De ce? pentru ca citind-o nu -mi doream sa se mai termine.
Acest om a fost copil, adolescenta, sotie, mama la varsta frageda, scriiroare, vizionare si zana cea buna a romanilor, printesa si regina. A iubit, a suferit a plans si a dat tot ce a putut pentru o tara care nu a fost a ei dar care a devenit, o tara care la nici 50 de ani de la moartea ei, a uitat-o si a blamat-o chiar, comunismul ajutand la asta.
Timpul le rezolva insa pe toate, Regina Maria a Romaniei a schimbat totul pentru totdeauna.

Despre Povestea acestei femei * caci in cele din urma asta a fost, poate fi gasita si pe youtube https://www.youtube.com/watch?v=w1TQdQDlxgE
povestita frumos de doamna teatrului romanesc Maia Morgenstern, cu pasaje din aceasta carte si imagini.

Daca vrei sa stii mai multe despre primul razboi mondial, despre Romania de acum 100 de ani recomand sa citesti aceasta carte.
Daca vrei sa afli mai multe despre o regina incapatanata si increzatoare, despre Cea care a facut cel mai mare pas pentru Romania.

Ceea ce a infaptuit Regina Maria ( prin relatii de familie si inteligenta) nu va reusi sa mai faca nimeni vreodata Visul cel mai mare al romanilor de pretutindeni.
Daca vrei sa constientizezi cum arata Romania inainte de Regina Maria. Contextul in care Rusia a intrat in razboi si in care a iesit din acesta..

Mai jos las una din cele mai amuzante pagini, in care Regina se afla intre doua femei( cele mai sarace dintr-un sat) fumand impreuna, Asta ca sa inteleaga tot omul ca si Regina inainte de toate este OM...si un om care indura multe pentru a ajunge superior altora.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie