marți, 11 iunie 2019

Povestea vietii mele - Regina Maria


Imagini pentru povestea vietii mele regina maria

De curand am reusit sa termin volumul trei din aceasta poveste minunata de istorie a romanilor.
O poveste scrisa chiar de cel mai mare om al Romaniei, cel mai influent ,cel mai darnic si empatic om pe care l-am cunoscut cu ajutorul cuvintelor sale. ( stiu ca pare siropos, dar asta simt)
N-am stiut nimic despre aceasta minunata Regina a Romaniei prea mult timp, insa de vreo doi ani tot aflu lucruri, incet - incet la distanta de veacuri o admir din ce in ce mai mult pe aceasta Regina a tuturor romanilor.
Mi-a luat peste un an sa sfarsesc acest ultim volum ...De ce? pentru ca citind-o nu -mi doream sa se mai termine.

Despre Povestea acestei femei * caci in cele din urma asta a fost, poate fi gasita si pe youtube https://www.youtube.com/watch?v=w1TQdQDlxgE
povestita frumos de doamna teatrului romanesc Maia Morgenstern, cu pasaje din aceasta carte si imagini.

Daca vrei sa stii mai multe despre primul razboi mondial, despre Romania de acum 100 de ani recomand sa citesti aceasta carte.
Daca vrei sa afli mai multe despre o regina incapatanata si increzatoare, despre Cea care a facut cel mai mare pas pentru Romania.

Ceea ce a infaptuit Regina Maria ( prin relatii de familie si inteligenta) nu va reusi sa mai faca nimeni vreodata Visul cel mai mare al romanilor de pretutindeni.
Daca vrei sa constientizezi cum arata Romania inainte de Regina Maria. Contextul in care Rusia a intrat in razboi si in care a iesit din acesta..

Mai jos las una din cele mai amuzante pagini, in care Regina se afla intre doua femei( cele mai sarace dintr-un sat) fumand impreuna, Asta ca sa inteleaga tot omul ca si Regina inainte de toate este OM...si un om care indura multe pentru a ajunge superior altora.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fi un mic comentator AICI

Povestea mea - Michelle Obama

 E prea mult spus : recenzie...e mai mult o invitatie. Am spus-o si ma repet nu-mi plac cartile laudate si nici filmele din categoria asta, ...