vineri, 16 august 2019

Omul in cautarea sensului vietii - un fel de recenzie

Am fost foarte afectata de povestea Annei Frank si mi-am spus ca macar o perioada am sa evit aceste povesti adevarate si inimaginabil de incarcate cu suferinta. Dar planurile s-au schimbat cand prietena mea cea mai buna mi-a daruit aceasta carte...de ziua mea ...prin Iulie :))
Imagini pentru omul in cautarea sensului vietii

Prima parte prezinta povestea de prin lagare a acestui psihoterapeut renumit - caci a trecut prin mai multe; Poti sa traiesti in acelasi timp cu el lupta si reusita de a scapa viu din ........IAD caci daca IADul exista, evreii l-au simtit cel mai bine ...uneori cand citesc povestile astea ...mi-e atat de greu sa cred ca sunt adevarate...si in acelasi timp ma identific atat de mult cu personajul principal si suferinta lui incat...ies si eu neom la randul meu...probabil de aceea mi-e si atat de greu sa ma adun cand incerc sa le povestesc....uneori am impresia ca am fost si eu acolo...
Din fericire dl Viktor Frankl este optimist pana la capat si iti arata ca el acolo in lagar (si asemeni lui si altii) si-au gasit un sens..un sens de a merge mai departe..cine renunta - murea indiscutabil, chiar are o secventa cu tiparul celui care renunta.
Desi ma lupt uneori cu stari depresive ..si mai ales in weekendurile pentru care nu mi-am facut planuri, am aflat de la dl. psihoterapeut ca sufar de o lipsa de sens..un fel de golire..si ca exista Depresia de Duminica. De asemenea am inteles ca sensul nu trebuie stabilit pe termen nelimitat ci ca sensul poate fi pe termene scurte, si implinirea sensului ..te incarca.
E genul de carte care te scoate din bocanci si-ti spui :
- BAAA, ia stai asa..ca asa sunt si eu!!!
apoi din cand in cand mai scoti fara sa vrei..
- Ceee??!
A doua parte este explicata cu exemple elocvente, destul de greoaie ..dar mai bine citeste de doua -trei ori pana intelegi decat sa o scapi din mana...pana la urma cu scopul asta ai deschis-o..ca sa o citesti pana la final...nicidecum sa o abandonezi....

Aaaa./recomand cititul in liniste, cu un creion la indemana si.......cu creierul cat mai odihnit...apoi dupa inchidere...lasati informatiile la dospit o vreme.

Eu sper sa revin cat de curand asupra acestei carti , mai ales jumatatea dinspre final..caci sigur mi-au scapat lucruri si daca nu mi-au scapat pe moment..sigur nu mi-au ramas in cap.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fi un mic comentator AICI

Povestea mea - Michelle Obama

 E prea mult spus : recenzie...e mai mult o invitatie. Am spus-o si ma repet nu-mi plac cartile laudate si nici filmele din categoria asta, ...