LA PAS prin COTROCENI - - INTR-O ZI INSORITA

 Cotroceniul  ar trebui vizitat de toti cei care vin in Bucuresti primavara. Din fericire am sansa de a-mi petrece o mare parte din viata in acest colt de Bucuresti. Daca ar fi sa aleg  o casa in Bucuresti , d-aici as alege-o .

Semnificaţia cuvântului „cotrocean” este destul de veche şi se pare că provine de la arhaismul a se cotroci ceea ce înseamnă a se ascunde, a se refugia.

Istoria Cotroceniului începe acum patru secole şi mai bine pe când era înconjurată de vestiţii codri ai Vlăsiei. În vârful dealului Cotroceni se afla un schit numit de călugări denumit Cotrocenii cei de sus, pentru a face deosebire de Cotrocenii de jos, denumire care se referă la satul de cărămidari care se afla la baza dealului.

”Satul si moşia sunt atestate documentar pentru prima oară într-un hrisov domnesc din 27 noiembrie 1614 sub forma Cotroceni. Ele au existat cu siguranţă şi înainte de 1600, deoarece primii proprietari pe care-i menţionează documentele – Stoica, Preda şi Istfan – susţin că înainte de a fi devenit proprietatea domnească a lui Mihai Viteazul ei au stăpânit Cotrocenii”.












































Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie