miercuri, 10 iulie 2013

iNOCENTA


Copiii au o perceptie diferita a vietii
           
Nuditate
 
O mama se plimba cu masina, impreuna cu cei trei copii mici, intr-o dupa-amiaza torida de vara, cand o femeie dintr-o masina decapotabila s-a ridicat din scaun si a
inceput sa le faca cu mana. Femeia era total goala.
In timp ce mama isi revenea din soc si se gandea sa le spuna repede copiilor sa nu se uite, fetita de cinci ani a spus cu inocenta:
"Mami. Femeia aia nu poarta centura de  siguranta!".
 
Un baietel s-a pierdut pe culoarele unei sali de gimnastica si a nimerit la cabinele femeilor. Acestea au inceput sa  tipe, sa insface prosoape sa se acopere si sa fuga in toate  partile, ca sa se ascunda. Baietelul le-a privit uimit, dupa care a intrebat senin:
"Ce s-a intamplat? N-ati mai vazut un baietel in viata voastra?"
 
Onestitate

Un baietel de patru ani a venit alergand din baie, ca sa-i spuna mamei ca si-a scapat periuta de dinti in toaleta. Mama a scos-o din toaleta si a aruncat-o la gunoi. Atunci,
baietelul a stat si s-a uitat putin sa gandeasca, dupa care a fugit in baie si s-a intors cu periuta mamei. A ridicat-o in fata mamei si i-a spus cu un zambet incantat:
"Mai  bine ai arunca-o si pe asta, pentru ca a cazut in toaleta, acum doua zile".
 
Pareri
 
In prima zi de scoala, un elev din clasa intai i-a dat  invatatoarei un bilet de la mama sa. Pe bilet scria:
"Parerile exprimate de acest copil nu sunt neaparat cele ale parintilor lui".
 
Ketchup
 
O femeie se chinuia sa faca sa curga ketchup dintr-o sticla. In timp ce se chinuia, a sunat telefonul, asa ca l-a  rugat pe baietelul ei de patru ani sa raspunda.
"Este  directorul, mama" i-a spus copilul mamei. Dupa care a adaugat:
"Mama nu poate raspunde acum. Da o sticla  peste cap".
 
Batranete 

O mama facea voluntariat la o organizatie care ducea hrana batranilor fara ajutor.
In timpul orelor de program, o lua  pe fetita sa de patru ani cu ea. Pe acestea o fascinau bastoanele, scaunele cu rotile si alte lucruri care aveau legatura cu batranii. Intr-o zi, mama a gasit-o holbandu-se la o proteza de dinti, care statea intr-un pahar cu apa. In timp ce mama se pregatea sa raspunda la inevitabilele intrebari ale fetitei, aceasta s-a intors si a soptit: "Zana maseluta n-o sa creada niciodata asa ceva".
Imbracaminte
 
O fetita se uita la parintii ei cum se imbraca pentru petrecere. Cand l-a vazut pe tatal sau cum isi imbraca costumul, aceasta i-a spus:
"Tati, nu ar trebui sa porti costumul ala". "De ce, scumpa mea?".
"Pentru ca stii ca iti da dureri de cap, in dimineata urmatoare".
 

Scoala
O fetita abia a terminat prima saptamana de clasa intai si a venit nervoasa acasa: "Imi pierd vremea cu scoala" ii spune mamei.
"Nu stiu sa citesc, nu stiu sa scriu si nici sa vorbesc nu ma lasa!"
 

Biblia
Un baietel deschide Biblia familiei. Era fascinat de desenele din carte si dadea pe rand fiecare pagina. Deodata ceva cazu din biblie. Era  o frunza presata intre pagini.
"Mama uite ce am  gasit!" striga fericit baietelul. "Ce ai  gasit?" intreba mama.
Fascinat baietelul raspunse: "Cred ca sunt chilotii lui Adam!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Fi un mic comentator AICI

Povestea mea - Michelle Obama

 E prea mult spus : recenzie...e mai mult o invitatie. Am spus-o si ma repet nu-mi plac cartile laudate si nici filmele din categoria asta, ...