Lili August Sturza - Asa s-au intamplat asa le-a, povestit

N-am terminat inca cartea desi am inceput-o de ceva vreme.
Dar vreau sa va spun sa nu pierdeti ocazia daca va cade in mana.
Desi autoarea a fost pictorita cred ca titlul de scriitoare i s-ar potrivi la fel de mult.
Cartea este compusa din povestiri. Povestiri din viata ei de om, care avut sansa si nesansa sa traiasca in trei epoci politice diferite. Astfel a parcurs altfel timpurile si spatiul. A stiut sa le aprecieze, sa le iubeasca si sa le urasca. A stiut sa fuga si sa se refugieze in arta. A stiut sa traiasca si sa creeze amintiri.

Dupa fiecare povestire imi dau un ragaz de rumegare. 

Am citit intamplari din timpul monarhiei si al comunismului. Am retrait intamplari din timpul comunismului si mi-am dat seama inca o data ce palma grea a fost comunismul pe fata Romaniei.
Am reconstituit Piata Victoriei si Sos Kiselef, casele, oamenii importanti ai vremii, masinile, stilul, parfumul si aerul Bucurestiului prin care se simtea fumul a cinci masini iesite la promenada duminica.
M-am plimbat alaturi de ea pe bicicleta prin Bucuresti, cel mai greu ne-a fost in timpul cutremurului din 77. Am ascultat la Radio alaturi de ea posturi interzise pe vremea aceea. M-am amuzat trecand pe langa o manifestatie si incercand sa descifrez un ,, Jos fascistii!" am auzit si Jos francistii dar cel mai clar am auzit cum gloata manifesta ,, Joi fac cinste!", cu o convingere molipsitoare.
Acum suntem in California, in Palm Springs, stam intr-o casuta cu piscina si o curte cu palmieri ...alaturi de Sunny, labradorul negru si avem grija de niste pui de pasare, o specie gen colibri .... care traieste doar acolo ...doar ca in traducere libera s-ar numi ,,vibratoare zburatoare" si asta nu se face.....
Desi autoarea pictorita nu mai e printre noi, vreau sa-i multumesc pentru calatoria pe care mi-o ofera in fiecare seara.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Comment or no comment?

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie