Pestera Muierii

Locul in care s-a descoperit cranii de lei ( lei care au trait acum zeci de mii de ani pe teritoriul tarii noastre); ursi de caverna si un craniu de femeie preistorica.




Denumirea vine datorita faptului ca in acest loc abia vizibil in munte pe timpul cotropitorilor se ascundeau femeile, copiii si batranii.
In pestera fotografiatul este permis doar daca se achita taxa de fotografiat.





Daca nu va puteti apleca la 90 de grade sau sa mergeti in stil mersul piticului pe o bucata de 5m cel putin, recomand sa nu intrati in pestera.
Pestera este fascinant de frumoasa dar si dificil de parcurs, mai ales ca domnul ghid a avut un ritm destul de alert si pe anumite portiuni era dificil sa ne tinem dupa el, mai ales ca lumina sta aprinsa doar pe anumite portiuni si nu trebuie sa stati departe de grup.
Intrarea in pestera se face pe o parte si se iese pe  o alta parte a muntelui. Tipic romanesc mi s-a parut intrarea frumos amenajata, cu trepte si balustrade ...in timp ce iesirea este putin rudimentara..dar daca ai reusit sa parcurgi pestera trebuie sa fii in stare sa parcurgi si drumul pana in sosea...sau poate am avut noi ghinion caci la iesire ploua si terenul era umed.




Jos,inaintea de intrarea in pestera exista Pensiunea Nico, un loc foarte curat, mobila relativ noua si mancarea buna. De asemenea doamna care ne-a servit la masa ne-a lasat o impresie foarte buna, cum rar mai intalnesti azi.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie