Baiatul cu pijamale in dungi

O prietena careia i-am recomandat cartea m-a tras de urechi ca n-am atentionat-o ,, Sfarsitul e trist!, foarte trist"
Partea buna e ca aceasta carte e o fictiune. O fictiune bine pusa la punct care da cu tine de pereti  intrebandu-te  ,,Daca toti suntem egali suntem oare la fel de egali? si totusi..." totul vazut prin ochii copilariei unde inocenta, mila, frica si intuitia au alte dimensiuni.

 Daca vrei sa-ti initiezi copilul in povestea holocaustului aceasta carte mi se pare destul de potrivita. Un fel de print si cersetor la nivel de lagar, cam asta mi-a lasat impresia aceasta carte.
O carte usoara, simpla si totusi destul de tulburatoare in esenta sa, povestea a doi ,,omuleti"  pe care destinul i-a trimis in aceeasi zona a Poloniei ,,out- with" .
O poveste cu un final tulburator din care noi ar trebui sa intelegem ca noi toti suntem oameni si ne spupunem acelorasi reguli simple. Nimeni nu ar trebui sa fie superior altuia  si nimeni nu ar trebui sa se simta stapan pe viata altui om. Si daca viata nu e egala pentru toti se pare ca moarte este.
Sa spunem totusi ca e o carte pentru adolescenti ...caci un copil nu are cum sa inteleaga tragicul faptelor. Iar lagarul nu este un loc pentru copii.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie