sa fii HANDICAPAT

 In romania exista o forma de jignire la orice pas cu sensul de ESTI HANDICAPAT?! , eee.. cand spuneti asta sa va ganditi la oameni care traiesc cu cca 400 ron pe luna; sa nu-i invidiati ca le mai da UE 50 euro pe un card de alimente o data la doua luni...iar daca va ganditi ca toti primesc cardurile de energie, va inselati amarnic.... in cazul in care HANDICAPATUL traieste intr-o familie ...caci altfel cum ar rezista un om cu 400 ron pe lumma? !! nu se incadreaza.

Cand spui HANDICAPAT, sa te gandesti o secunda cum ar fi sa vrei sa iesi din casa dar sa nu poti, sa vrei sa ai si tu un serviciu dar sa-ti fie imposibil sa-l obtii caci orice activitate de peste 2 ore , te oboseste sau  pentru ca nu-ti poti mentine atentia sau concentrarea...sa vrei sa auzi un lucru bun..., dar sa nu reusesti.  Sa nu poti citi sau sa nu poti merge, sa fii nevoit sa stai in camere de garda sau in fata cabinetelor pentru hartii care sa-ti ateste neputinta chiar daca ai 21 de ani si tac-tu sau ma-ta  e cu tine.

Sa mergi ciudat si greu, sa ai talpile pline de bataturi chiar daca ai incercat tot felul de interventii si ai purtat toata copilaria ghete ortopedice si talonete...insa s te bucuri pentru ca ai fi putut fi intr-un carut cu rotile insa mergi.

Cand spui HANDICAPAT, sa te gandesti ca nu poti niciodata sa conduci o masina sau sa pleci la plimbare singur pe strada...si cand esti insotit  intorc  toti capul ca dupa un balaur si susotesc...dar cand esti in autobuz in picioare langa locurile rezervate oamenilor cu probleme SA NU TE VADA NIMENI.



Cand te doare un deget, ti s-a rupt o unghie sau ai o durere de spate gandeste-te ca un HANDICAPAT nu se vaita ci MERGE MAI DEPARTE, intr-un fel sau altul reuseste sa nu intre in depresie ( asta daca-si constientizeaza starea) .  

Daca te crezi un ratat ca n-ai intrat din prima la liceu facultate/ scoala de soferi ...sa sti ca 75% din handicapati nici nu viseaza la un asemenea  LUX.




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie