POVESTASUL - MARIO VARGAS LLOSA
Cand sunt intrebata daca ma descurc cu mai multe taskuri in acelasi timp ar trebui sa povestesc interlocutorului si despre faptul ca citesc 3 carti concomitent. Nu cred ca e un lucru usor. Toata treaba e sa fie putin diferite...domeniile
De exwemplu acum citesc: Vibratia e totul #Vex King Vibratia e totul #Vex King ( (mai multe detalii , click pe link) )- o carte fabuloasa care te invata cum sa iti ridici singur vibratia, cum sa traiesti in armonie cu tine si cu gandurile tale. O carte pe care trebuie sa o citesc incet, sa rumeg fiecare capitol. O carte care ar trebui sa fie materie la scoala.
Scrum master - in limba engleza pentru ca in romana nu am gasit-o, The art of doing twice the job in half the time - de taticul scrum-ului Jeff Sutherland, de la care am aflat ca eu cam folosesc metoda asta Scrum, si ca de asta lucrez atat de diferit de cei de pe langa mine si cam d-aia pot sa lucrez cu o incarcare demna de un magar si sa mai am si ceva timp pentru altele, totusi Sutherland merge la nivelul de coordonare echipe si aplicare Scrum ( metoda folosita in rugby), un lucru impreuna si in cascada, dar mai pe larg voi scrie in episodul dedicat cartii ..pe care ..o citesc ceva si mai lent,.
Duminica noaptea am terminat s-au ne-am terminat reciproc ,,Muntele Vrajit a lui Thomas Mann ,Muntele Vrajit a lui Thomas Mann (mai multe detalii , click pe link) de la care aveam probabil niste asteptari mult prea mari, povestea ca povestea, substratul trist al omenirii care s complace in zona de comfort si care sfarseste traind dupa cum le canta altii.
Azi am inceput o carte pe care mi-o doream de mult, de la care am asteptari mari si primele trei pagini m-au captivat maxim, poze dintr-un trib, fotograful a murit in urma contactarii unui virus luat chiar de acolo din Peru , Amazon. Viata unui trib rupt de lume violata ( din punctul meu de vedere) de o camera foto si curiozitatea omului modern si care se crede evoluat si invincibil.
Se pare ca in aceasta carte mi se vor confirma multe din credintele mele vis-a vis ca ,,evolutia " omului este de fapt o involutie, culmea e ca totul se petrece aproape de zilele noastre , in triburile care au refuzat sa ,,evolueze"
citez " Orice impuls pasional trebuie dominat, deoarece intre sipiritul omului si cele ale naturii exista o corespondenta fatidica si orice tuburare violenta din om declanseaza o catastrofa in natura"
Asadar orice actiune are o reactiune, Newton o descopera in fizica spunand cam asa: Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar. Acest principiu este cunoscut și sub numele de Principiul acțiunii și reacțiunii.
Eu cred ca totul se leaga. si paragraful de mai sus o confirma, nu ca pe o teorema, o credinta ci printr-o stiinta primordiala a omului salbatic....sau nu ...omul in stare naturala. Din punctul meu de vedere noi suntem asa... prefabricati, un fel de mancare semipreparata, niste robotei cu programari conform legii.
Intotdeauna ma-u fascinat samanii, indienii(amer) dar si cei din india , toti acei oameni liberi fara programe de bun-simt, regulamentar, rusine samd..
*
Am terminat de citit si pot veni cu ceva amanunte noi, povestea este bine scrisa chiar de un povestas. Daca vrei sa aflic cam cum au fost ,,civilizati" ,,salbaticii" poti incepe lejer cu aceasta carte.
Se pare ca si triburile au televizoarele lor prin acesti povestasi.
Ce m-a fascinat este faptul ca desi omul a trait pe continente diferite si in conditii diferite, fara canale de comunicare au atribuit binele si raul divinitatii, zeilor.
De asemenea m-a fascinat aceeasi credinta in reincarnare pe care o gasim in Asia .
SI m-a oripilat pentru a nu stiu cata oara dorinta omului ,, modern de a crestina cu forta.
Dupa cum v-am obisnuit va las sa descoperiti singuri lucrurile esentiale, impleturile cu povestasul Mascarita si soarta omului decisa de divinitate, semnele rele si bune toate traite in armonie cu natura
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Comment or no comment?