Diversificarea

 Important e ca nu m-am luat dupa nimeni...nici dupa mama care imi spunea ca la 2 luni mi-a dat ceai cu covrigi si supa de gaina..nici dupa nimeni..am facut asa cum am crezut ..cum am simtit si cum mi-a dictat copilul..doar ca pe alocuri si dictatura unui bebelus trebuie organizata..caci daca nu -i organizare si se crede sef de mic ajungem iar la ratia pe cartela :D.

Am inceput de pe la 2-4 luni cu sucul de mere pentru ca erau probleme cu digestia..Marutzei i-a placut tare intalnirea cu lingurita. Apoi la 4 luni am inceput sa lasam si pulpa in sucul de mere ...pana s-a transformat in piure..dupa cateva zile am introdus si cerealele de la 4 luni ...gustoase si bune..Apoi l-a vaccin doamna doctor nu a fost multumita pentru faptul ca MAra nu si-a dublat greutatea de la nastere...ne-a spus sa introducem si supica treptat si sa marim cantitatea de lapte...De aici porneste stresulsi senzatia de deja -vu traita pe vremea cand Alex era bebelus. Am marit cantitateade lapte dar doar pentru a o arunca ulterior...prntru ca Mare tot 120 ml mananca la o masa (din 3 in 3 ore) si rareori 150 ml....Am introdus si supica...am fiert legumele (tot ce s-a gasit ) si doua zile am dat doar zeama,,apoi am pasat morcovul ..apoi am adaugat si un pic de cartof...a urmat ceapa, dovlecelul, etc.. Ni s-a spus ca dupa fiecare masa sa-i dam lapte...dar il fac tot pentru Rodo ( cainele nostru) ii place la nebunie..dar sincer nu-mi prea convine situatia.
Ieri am avut o zi de cosmar...toata ziua a mancat cca 300 ml lapte ...dar a mancat mar cu biscuite si putina supa..insa de azi m-am reorganizat...Totul se punepe hartie..asa ca am notat ora..cantitatea..ce si cum s-a mancat ...si m-am axat la maxim pe lapte ...asa ca azi am ajunj undeva peste 700 ml de lapte ..dar doar 7 lingurite de mar ( fara biscuite de data asta)- la ora 8, la ora 15 cca 5 lingurite de supa crema si la ora 21.30...cam 90 de ml de cereale ..date cu lingurita. Stresul mi s-a sters de pe frunte dar ridul nu ..iar Mara a fost foarte activa si vesela .a dormit mai bine si am reusit sa ma mai odihnesc si eu cat de cat ...caci dupa ziua de ieri ,,la care s-a adaugat si sedinta cu parintii cu Alex si o intrevedere cu directorul scolii  ..eram K.O. De fapt se si vede ca sunt odihnita intrucat m-am apucat de povestiri pe blog ...dar nu o sa scriu pe toate subiectele pe care le am in cap ..pt ca urmeaza ..cele 2 treziri pe noapte plus trezirea la ora 6 ..Alex are un program infect ..intra la 7,30 si maine iese la 9.45 ..asa e in tara in care nu sunt copii dar scolile si gradinitele sunt supraaglomerate ..in plus am de dus o lupta crancena pentru urcarea in autobuz..dar pana maine sper sa visez mai frumos in noaptea asta chiar daca ...voi visa in 2 reprize. Numai bine!




Comentarii

  1. Daca te ajuta cu ceva , uite cum am facut eu ... Niciodata nu i-am dat lapte imediat dupa diverse sucuri de frica sa nu o dau in altele ... si i-am facut un oareshce program pe care il respectam si in ziua de azi ... la prima trezire dim. laptic, pe la 10-11 ii dau fructe cu branzica facuta de mine , pe 15-16 masa de legume si carnita/ou, pe la 19 iaurt cu 1 masura cereale si seara la culcare lapte din nou ...
    Si noi am suferit grav cu trezitul noaptea , dar o poti dezvata repede...Trebuie nervi de fier.. cel putin in cazul meu asa a fost.. Slava Domnului ca m-a ajutat sotul , practic el a fost cel care a "suferit" eu fiind la limita oricarei rabdari ... noaptea nu ii mai dai lapte, ii dai ceai sau apa... crede-ma ca nu le place gustul si se vor lasa pacaliti de trucul asta ... e greu pana treci peste urletele lor si ai putere sa le zici NU ... Iti doresc nopti linistite cat mai repede ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ms mult Corina .. doar ca voi ati ajuns la nivelul asta acum cand bebe e maricel...mi se par cam rare mesele de lapte ,,, oricum Mara nu inghite mai nimic dupa masa solida. MS mult ...programul facut de tine il vom respecta si noi in viitor ..momentan tb sa ne bazam si pe lapte...Esti o norocoasa..la mine sotul lucreaza numai de noapte ...deci :D ...da ideea cu ceai noaptea e foarte utila ...dar o sa apelez la ea cam dupa 7 luni. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comment or no comment?

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie