In alta viata - Marc Levy

 O carte cel putin ametitoare. 
Inceputul cartii nu m-a atras deloc ....absolut deloc...desi am cumparat-o pentru titlu, recunosc. Dar intr- o noapte nu aveam somn si am inceput sa citesc de plictiseala si plictisitor si desi citisem mai mult de 20 de pagini nu ma atragea deloc, aproape ca vroiam sa o las....pentru mine titlul si inceputul cartii e esential. Am continuat totusi, spunandu-mi ca n-are cum sa fie totusi o carte atat de banala.


Si a inceput sa imi placa. E ideala pentru visatori :). Daca vrei sa crezi in reincarnare si in nemurirea sufletului, daca ai pierdut o persoana draga de care te simteai conectat si pe care ai vrea sa o reintalnesti tocmai ai gasit cartea ideala care sa-ti redea speranta.
Am ras si am plans si .....imi pare rau ca s-a terminat :D.
Sa va spun, sa nu va spun....cartea e plina de dragoste si intriga ce dainuste peste secole. Totul porneste de la un pictor ce se numeste Radskin. Nu va pot spune prea multe pentru ca as strica surprizele. La fiecare pagina, mai descoperi ceva, "cine" de acum e "cine" de atunci.  Totusi din punctul meu de vedere, daca stai sa socotesti anii si timpul ...niste chestii nu prea se leaga, dar na cine sunt eu sa comentez :D.

,, Avec des recherches assez appronfondies sur l'Art Russe, j'ai trouvé un peintre qui ressemble étrangement à Vladimir Radskin. Il s'agit de Oreste Kiprenski ( 1782-1836 ), peintre russe du XIXème siècle. Il a un parcours similaire à Radskin, il est allé dans les mêmes villes que Vladimir et possède un détail troublant puisqu'il n'a peint qu'une seule toile avec une femme ' Portrait d'E.S.Adoulina ' 1823, alors que Radskin a pour sa part réalisé le dernier tableau longuement recherché par Jonathan ' La Jeune Femme à la robe rouge ,,


Am  sa-mi fac totusi mila de voi si am sa copiez cateva pasaje de la inceputul interesant ci nu de la cel plictisitor :

" Exista o varsta la care memoria vizuala pe care le-o pastram parintilor nostri se opreste, ca si cum iubirea ne interzice de a-i fi vazut imbatranind" 


" Sindromul Deja- vu "

"Felul in care percepem timpul este gresit. Timpul este o dimensiune plina de particule de energie. Fiecare fiinta traverseaza aceasta dimensiune in mod diferit. TIMPUL CONTINE UNIVERSUL SI NU INVERS"

"Cei mai multi oameni se multumesc sa creada doar ceea ce vad"


 " Nu imbatranim/ murim din cauza timpului care trece ci in functie de energia pe care o consumam"    


"Se spune ca sentimentele nu mor niciodata"



De fapt cam asta e baza cartii, Sentimentul. Sentimentul care alimenteaza retrairile, cautarile si viata. Iubirea si ura stau la baza povestii in care mi-ar placea sa cred 100%. 





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie