Cand se traieste in teorie

 Exista o vorba romaneasca ,, teoria ca teoria dar practica ne omoara"  si uite cum in anii 20 2o am evoluat atat de tare incat nu mai stim sa traim in practica...da, da  Traim in teorie.

cum asa? o sa intrebe unii

Pai nu stiu de unde sa incep ca sa nu ma pierd in detalii...ca oricum o sa ma pierd Practic  Teoria pe care o emit poate parea chiar absurda la suprafata dar cu cat ii veti da o sansa veti realiza ca si Fericirea e teoretica :D


In primul rand scoala. Mai ales in online, scoala e plina de sarcini, de copiere de text si invatat teorie. Invatam ce e frunza si cum se ingalbeneste, din carte, scriem cu cratime si dupa dictari dar nu suntem in stare sa legam trei propozitii intr-un text si mai ales in cazul in care le legi este foarte probabil sa nu conteze prea tare continutul, mai importante fiind alineatul, forma literelor si cratima.

Scoala in stare de covid are 30 de min/ ora  dar copilul este invatat in acelasi timp ca ora are 60 de minute..un usor nonsens, nu? Practic ora are mai multe minute, teoretic mai putine.  Dar e mai grav ca un copil nu poate scrie cele 5 pagini pozate dintr-o carte pe care i le trimiti pe whatsup...si eventual e si depunctat....pentru ca practic ora are 30 de minute ,, _ Dar n-ai avut timp toata ora?"
Ok , sa spunem ca astea sunt doar frustrarile unei mame cu 2 copii vs scoala online si ca practic m-am indepartat de subiect


In anii 2020 toata lumea stie sa citeasca si sa caute o reteta de ciorba, piure sau salata insa majoritatea cumpara din supermarket punga cu niste frunze deja spalate si gata de pus in castron. Despre ciorba ce sa mai spun ...e mai usor sa iei chestii semipreparate. 

Traim in  teorie pentru ca suntem prea optimisti emitand teorii despre orice:  soare, stele, Dumnezei, piramide, SAracie, Foamete si ne mai dam si destepti ca si cum le-am sti pe toate.

Uite dragii mei ca parerea mea practica e ca TOTUL E O MINCIUNA asta ca sa nu iau varianta soft a lui Einstein care spune ca totul e relativm si pe care fiecare o interpreteaza cum vrea.

Daca iti repeti de foarte multe  ori o minciuna si o mai spui si altora ajungi sa crezi ca aceasta este un adevar. Cam asa e cu lumea de azi,

Mi se pare extraordinar cum un singur virus cu imagine hibrid intre desen animat si  planeta  ajunge sa dea Universul peste cap la propriu si asta pentru ca PRACTIC suntem PRAF dar teoretic suntem cei mai evoluati, inteligenti, empatici si cam ce vrem noi sa fim.

Nu vreau sa raportez totul la Romania , toata omenirea traieste doar in Teorie. Dar stiti de ce ? Pentru ca Practica e grea, e dificila, e foarte greu sa renunti la economie, la furt, la imbogatire, la trafic de persoane, la religie s.a.m.d.

Ceea ce e cel mai trist atat in practica cat si in teorie  este faptul ca  legile se dau in teorie , apoi se aduc derogari pentru practica, se emit rapoarte  si cifre care n-au nicio legatura cu practica sau realitatea sunt pur si simplu teoretice .



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie