/dumnezeu-exista-se-numeste-petrunya

Rareori recomand un film...asta doar pentru ca prefer cartile.

Insa acest film produs in Macedonia m-a fascinat pentru realism, asemanarea brutala a mentalitatii balcanice pe care eu personal am condiderat-o o buba original romaneasca.

M-a fascinat limba ( desi ca toata lumea prefer filmele in limba engleza, pentru pura mangaiere a perisorilor din ureche), limba este o imbinare de cuvinte romanesti, grecesti, bulgaresti si probabil altele pe care nu le-am recunoscut.


Absurdul situatiei in care femeia recupereaza Crucea sfanta din apa rece, de boboteza, ritual rezervat in mod special babrbatilor....felul in care este judecata de preot, acceptata de militie, condamnata de propia mama.

Filmul are situatii savuroase in care rasul si plansul ( acest sentiment ..banuiesc specific noua)  se imbina si castiga un zambet in coltul gurii.


As fi preferat sa fie un SF, insa povestea este inspirata dintr-o fapta reala...intr-un secol in care femeilor le place sa creada ca sunt egale barbatilor ( aceasta rasa suprema) caci ,,Daca Dumnezeu ar fi fost femeie?" probabil istoria omenirii ar fi fost alta si poate ca pe o alta planeta paralela evolutia a avut la baza acest principiu ,

Vizionare placuta!

Filmul poate fi gasit si pe HBO Go  pe digionline dar va descurcati voi daca vreti sa-l vedeti. :)

Numai bine!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie