Intrebarea lunii Februarie: exista Sf. Valentin la romani ?

Sfantul Valentin e asezat intr-una din cele mai proaste perioade din an; dar na...trebuia si luna Februarie sa-si fabrice sau plagieze o zi de sarbatoare.
Prin adolescenta ma multumeam cu o inimioara de plus...stiti bancul cu ginecologul care vrea sa cumpere o inimioara de plus? daca nu..dati un search pe net..e bun bancul.
Pe mine nu ma atragre sarbatoarea in sine ...dar daca sotul se gandeste sa ma scoata la mall cu copiii si sa ma scuteasca de o seara in care sa pregatesc cina ....e binevenita "petrecerea".....si incet, incet incepe sa-mi placa si sarbatoarea asta.
 A sarbatori sau a nu sarbatori pe Sf. Valentin aceasta-i intrebarea romanilor in luna Februarie.
Anul acesta am decis sa visez si poate sa si materializez visul pe ideea de o data-n viata.
Fie vorba intre noi am nevoie sa ies din Bucuresti, nu mai pot...simt ca ma sufoc si pana la Paste n-am nicio sansa sa ies din cotidian asa ca m-am decis sa profit si de sarbatoarea asta si sa nu ma mai fofilez cu ,,uite Dragobetele nu e Dragobetele",  apoi sa ma lamentez cu "a trecut si luna Februarie...."

Eu cand vreau sa visez ....visez...si am inceput sa calatoresc pe Genius Travel , asadar m-am trezit visand la Paris ..caci ce-i mai romantic decat Parisul, dar ultimele evenimente...m-au facut sa schimb pe London...dar nici asta nu e o idee buna; doua zile romantice la Viena ar fi tot ce-mi doresc dar cand sa selectez numarul de persoane si sa completez oferta m-a trasnit realitatea drept in moalele capului..."ai doi copii " imi soptea Cricket constiinta in urechile mute si bete de ritmul valsului vienez.

Asadar mi-am ales o minivacanta in tara ca si asa mi-am cumparat tricoul ala la reduceri cu I love Romania pe care n-as putea sa-l imbrac afara, sau poate chiar ar fi profitabil daca l-as purta afara....nu stiu ..asta mi-o dau ca tema pentru acasa.
Da..ati inteles bine..de Sfantul Valentin la mine e cu copii la pachet, pai cum sa fi indragostit doar de tatal lor?; in schimb tot timpul m-as intreba ce fac copii...mai bine sa-i am in vizor si sa strig "nu e voie aia, nu cumparam d-asta, trebuie sa ne spalam pe dinti si stai frumos la masa!!!", altfel unde as mai fi eu?
Si am ales un loc in care n-am fost niciodata, un loc pe care oamenii (parinti) ni l-au povestit ca pe un loc de vis, in plus sotul meu ma tot bate la cap in fiecare vara cand eu vreau la mare si el Tusnad, Tusnad.

Zis si facut, asadar am gasit un loc ...asa ca un rai pe pamant: Baile Tusnad.
De ce Tusnad? Pai am gasit un super hotel si chiar nu cred ca o sa ma plictisesc acolo.

 Am gasiti si un Hotel Hotel Ciucas     asa ca pentru o sarbatoare Hotel Ciucas, si daca ne plictisim de ce ne ofera hotelul (sauna,masaj, jacuzzi, bai galvanice, electroterapie , salina etc. ) + piscina  dotata cu jacuzzi, (a se vedea in figura 1 :D )


HOTEL CIUCAS Baile Tusnad 39 imagini si poze
Fig 1 - Piscina Uau


de care sigur nu ne vom dezlipi vom avea o multime de locuri de vazut:  Lacul Sfanta Ana,
  



Lacul Rosu, 




Cheile Bicazului, 

 

Stanca Soimilor. 

 

Dar asta nu e tot am descoperit ca cei de la Hotel ofera si cursuri de echitatie  dar si biliard, darts etc asadar e posibil sa ne reintoarcem la vara . 

Stop!!!! ca sa ne intoarcem la vara mai intai trebuie sa mergem acum si avem mai putin de o luna pana la Sfantul Valentin...de-ar dura Sf Valentin 3 zile si ar fi sarbatoare nationala, ce bine-ar fi ...gata de acum o sarbatorim si p-asta!

Comentarii

  1. Foarte interesant articolul :)
    Tusnad...foarte frumos, recunosc nu am fost, dar am citit numai lucruri frumoase despre acest loc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comment or no comment?

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie