Femeia

In Martie barbatii au o problema sau asa cred ei, alearga bezmetici dupa flori si martisoare se intreaba daca pe 8 Martie e Ziua Femeii sau Ziua Mamei si daca aleg mama se supara femeia iar daca-i invers nu stiu ce se mai intampla.
Si noi panicate alergam dupa atentii pentru doamnele din viata noastra.
Dar una peste alta meritam o zi a Femeii si a Mamei pentru toate celelalte 360 de zile in care gatim, spalam, calcam, maturam, strangem firimiturile, spalam vasele, curatam masa, ducem copii in parc, spalam cada si wc-ul ca si cum s-ar sfarsi lumea daca nu sunt dezinfectate, punem agrafele de 10 ori la locul lor si le gasim mereu in alta parte ...si toate astea dupa o zi de "stat" la serviciu.
Facem liste lungi de cumparaturi si suntem balacarite daca stam mai mult de doua minute sa ne hotaram la ce produs de curatat sau la ce sampon mai luam de data asta.
Nu sunt toate femeile la fel, dar mi-as fi dorit sa fiu un barbat stresat la inceputul lunii Martie si relaxat in restul timpului.
De ce spun asta, pentru ca m-am saturat de momentele cand:
 pun ciorba pe aragaz si  bag copii in cada, scot repede penseta si smulg sprancenele ce vor sa infaptuiasca unirea; cand ma trezesc dimineata somnoroasa fara chef si stiu ca in 20 de minute trebuie sa ma imbrac, sa pregatesc micul dejun copilului, sa imbrac si prichindelul pentru gradi... si ies grabita cu manusile in picioare si o cizma in cap...car copilul pana la gradinita si ajung la serviciu uda fleasca ....ca si cum as fi fost doua ore la sala...dar fara sa slabesc caci de fiecare data ma infrupt din ceva dulce....
Imi multumesc desi nu sunt multumita, imi multumesc pentru faptul ca nu ma mai autostresez cu diete ...desi ma stresez si ma chinui cu altele un an intreg: unghii vopsite, pantofi stramti si incomozi, ceara lipita.....

Si totusi ca sa nu ma dezic ( adica incep cu roz si termin cu lemn) nu inteleg de ce femeile au inventat autotortura...de ce au vrut ele sa fie mereu mai cu mot si sa doarma cu bigudiuri in cap, sa stea cu o ata ..ma scuzati...intre obraji...sa-si smulga parul de pe corp, sa-si stranga pieptul in corsete, sa mearga pe picioroange doar pentru a se face frumoase si placute; ca dupa o zi de munca si sters copii la fund sa para ceea ce nu e ....odihnita, iubitoare si cu chef..iar daca nu ...va auzi intrebarea: " Esti suparata?"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie