La noi s-a inventat pomana

Da, da ..in tarisoara asta mica si o data cu ea au aparut si pomanagii de profesie. Ne bucuram  de tot ce e gratis..o galeata de la partid, un cupon de 2 lei pentru un pumn de porumb...un mort vis-a -vis? toate astea -s facute pentru noi...stim sa descoperim o oportunitate, stim sa profitam si ne doare in cot ..noi de fapt facem un bine ca mancam 100 la pomana ne doare-n cot de unde plateste omu.
Cand moare unu intr-un sat e prapad...vine lumea la pomana ca la balci, rad, glumesc n-au nicio treaba..e doar o iesire gratis in comuninate. Un fel de brunch cu cafeluta si barfa maxima.

La noi se dau colaci si paine, farfurii pline si aburinde, haine si mese ... si toate cica pentru raposatul..sa fim seriosi. Unora le e frica de gura babelor mai rau ca de dracu.
Maxim mi se pare cate o babuta ce cara apa in mijlocul Bucurestiului ...pentru ce? n-am inteles.

Biserica se bucura si ea de acest grandomanism al pomenii ,,sa manance si gura noastra ceva" ...prostu da si haina dupa el numa sa-i fie bine raposatului pe lumea " ailalata" .
Si cand se face pomana n-ai voie sa speli haine sau Doamne feri sa-ti speli parul sau cine stie altceva...ma mir ca babele ne lasa sa ne spalam pe maini.

Stiu, stiu ...voi nu sunteti asa sau si mai grav o sa-mi spuneti ca ,,asa se face" , "asa e traditia" ...pe bune?

Consider ca un covrig dat babutei din fata de la Coltea sau o inghetata data unui copil amarat nu echivaleaza cu sapte mese s-un costum de haine sau cine stie ce mama zmeilor mai dati voi alora care se trezesc linistiti la 10 si-si beau cafeluta ca boierii si nu o inghit in hopuri ca altii in drum spre serviciu ala de unde iau bani pentru o parte din rata la banca pe 30 de ani.

In fine  suntem cei mai tari la babisme si prostii din popor.

Nu ma judecati prea aspru, doar fiti rationali cu voi insiva!!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie